Interface af HEIDENHAIN encoder

Som en defineret overgang mellem encoder og efterfølgende elektronik, sikre interfacet en pålidelig udveksling af informationer.

HEIDENHAIN tilbyder encodere med interface til mange af de mest almindelige efterfølgende elektronikker. Hvilket interface der muligt i det konkrete tilfælde, afhænger blandt andet af hvilken målemetode der anvendes i encoderen.

Inkremental signal

Sinus signalVPPHEIDENHAIN encoder med 1 Vpp interface giver et spændingssignal som kan interpoleres meget højt.
11μAPPHEIDENHAIN signal med 11 µAss interfacew giver et strømsignal. De er beregnet til at blive tilsluttet HEIDENHAIN positionstæller type ND eller EXE boks til konvertering til firkant signal.
Firkant signalTTLHEIDENHAIN encoders med indbygget TTL interface som digitaliserer sinus scanning signal med eller uden interpolation.
HTL
HTLs
HEIDENHAIN encoders med indbygget TTL interface som digitaliser sinus scanning signal med eller uden interpolation.

Position værdi

EnDat

EnDat interface er et digital, tovejs interface for encoder. Den er i stand til, både at sende en positionsværdier så vel som at sende eller opdaterer gemte informationer i encoderen, eller gemme nye informationer. Takket være den seriel transmissions metode, er der kun brug for fire ledere.

Siemens
Fanuc
Mitsubishi
Yaskawa
Panasonic
Firma-specifikke seriel interface
PROFIBUS-DP

PROFIBUS er en ikke-privarejet , åben feltbus i henhold til international standard EN 50170.tilslutning af sensor via et feltbus system, minimerer omkostninger til kabler og reducerer antallet af ledere mellem encoder og efterfølgende elektronik.

PROFINET I/O

PROFINET IO er en åben industriel Ethernet standard for industriel kommunikation. Den er bygget over en felt-testet funktions model af PROFIBUS-DP, men bruger en hurtig Ethernet teknologi som fysisk transmissions medie og er derfor skræddersyet for hurtig overførsel af I/O data. Den giver muligheden for at transmission af påkrævet data, parameter og IT funktioner på samme tid.

SSIDen absolutte positionsværdi begyndende med det Mest Signifikante Bit (MSB først) er overført på en data linje synkront med CLOCK signalet sendt af styringen. SSI standard data ord længde for Singleturn absolutte encoder er 13 bit, og for Multiturn absolutte encoder 25 bit. Udover den absolutte positionsværdi, kan der overføres et inkrementalt signal.